Klas k4zb van de
Winkler Prins
kookt voor gasten.
Drie 4e-klassen koken voor gasten.

Dit gebeurt op dinsdag, woensdag en donderdag.

Ik mocht er  op dinsdag bij zijn en toen was klas k4zb aan de beurt.

Er wordt volgens een rooster gewerkt.

Het gaat er om dat iedereen alle werkjes doet.

Eerst wordt er besproken wat er wordt gekookt en wie wat moet doen.

Vandaag eten we:

Vooraf: Tomatensoep.

Hoofd menu: Stamppot rauwe andijvie.

Toetje: Bitterkoekjespudding.

Dan gaan ze beginnen.

Eerst handen wassen.
Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan.
Iedereen begint met zijn eigen onderdeel.
Ook in het restaurant wordt er begonnen met soppen en poetsen.
IngrediŽnten voor het toetje.
Soep begint met water.
In het restaurant wordt er hard doorgewerkt.
In dit toetje gaan veel verschillende ingrediŽnten.
Samenwerken is een belangrijk onderdeel.
De eerste pannen gaan op het vuur.
De eerste kommen en maatbekers worden afgewassen.
De tafel is gedekt.
In de soep gaan ook verschillende ingrediŽnten, een snufje van dit en een lepeltje van dat.
Even in de pannen kijken of het al wat wordt.
Bitterkoekjes er door roeren.
De eerste gasten komen binnen.
Als je links bent is het soms behelpen met rechts gereedschap.
Nu wordt de soep opgediend....eet smakelijk!!
In de keuken wordt hard doorgewerkt met het hoofdgerecht.
Gang ťťn afruimen en gelijk maar afwassen.
Het hoofdgerecht wordt opgediend.
Nog even de toetjes opsieren en dan zijn ze klaar.
Eerst afruimen en dan mag het toetje worden opgediend.
Nu moet alles weer schoon in de keuken.
Poetsen, schrobben en boenen tot alles weer schoon is.
De mop er door en alles is weer schoon.

Dames van k4zb en de Winkler Prins bedankt voor jullie medewerking.

Ik heb genoten hoe de dames aan het koken en aan het bedienen waren en het eten was super.

Willen jullie hier ook eten, dat kan tegen een geringe vergoeding.

Neem contact op met de school onder nummer 0598-364656.
     naar menu
naar boven
Ondertussen wordt er nog koffie en thee geserveerd.